Actualitatea ambasadei

Primirea de către preşedintele Republicii Bulgaria a miniştrilor afacerilor externe ai României, Bulgariei şi Greciei

      

Preşedintele Republicii Bulgaria, Rosen Plevneliev, i­-a primit luni, 12 noiembrie 2012, pe miniştrii afacerilor externe din România, Bulgaria şi Grecia, cu ocazia celei de-a opta reuniuni la nivel ministerial a celor trei state.

Preşedintele bulgar a subliniat importanţa cooperării şi coordonării acţiunilor celor trei state care vizează principalelor teme aflate pe agenda europeană şi regională.

Ministrul afacerilor externe, Titus Corlăţean, a reiterat deschiderea României de a continua cooperarea cu Bulgaria şi Grecia pentru promovarea unor poziţii şi proiecte de interes comun la nivel european şi regional.

Şeful diplomaţiei române a reamintit necesitatea sprijinirii accelerării perspectivei europene a statelor din Balcanii de Vest, inclusiv prin furnizarea de expertiză de către Bulgaria, România şi Grecia în vederea îndeplinirii criteriilor de aderare la Uniunea Europeană.

Totodată, a reamintit ultimele evoluţii din cadrul Parteneriatului Estic, punând accentul pe progresele înregistrate de Republica Moldova în privinţa parcursului său european.

În cadrul întrevederii, a fost subliniată şi importanţa reuniunii Grupului „Prietenilor Coeziunii”, care se va desfăşura marţi, 13 noiembrie 2012, la Bruxelles, pentru ajungerea la un acord politic echilibrat în cadrul negocierilor asupra Cadrului Financiar Multi-Anual 2014-2020.

În prim plan

Anunţ important - alegerile prezidenţiale 2019

31.10.2019

Referitor la alegerile prezidenţiale 2019, vă informăm că secţia de votare va fi…

Alegeri prezidențiale 2019

31.10.2019

Link-uri către canalul de Youtube al AEP unde sunt disponibile două materiale video…

Consultări consulare bilaterale româno-bulgare (30 octombrie 2019)

30.10.2019

Consultări consulare bilaterale româno-bulgare, la nivel de director general - discuţii la…